Arges: istorie si legenda

129,00 RON 109,00 RON
Conacul Golesti - Manastirea Curtea de Arges - Manastirea Corbii de Piatra – Lacul Vidraru
Plecari 2021: 08.05, 11.07, 23.10
Alege Data De Plecare:
Disponibil
Transport gratuit
Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: HH115 Ai nevoie de ajutor? +40729156199
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Arges – Istorie si legenda - o zi cat o vacanta

Conacul Golesti - Manastirea Curtea de Arges - Manastirea Corbii de Piatra – Lacul Vidraru
Plecari 2021: 08.05, 11.07, 23.10

Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06.30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 07:00. Se va urma traseul Bucuresti-Curtea de Arges-Barajul Vidraru-Vidraru.
Prima oprire o vom face la Curtea de Arges, unde vizitam manastirea. Considerată drept una dintre minunile arhitecturale ale acestei ţări, Mânăstirea Curtea de Argeş - monument ctitorit de Neagoe Basarab - poartă, dincolo de cunoscuta legendă a Meşterului Manole, o serie de adevăruri istorice prea puţin cunoscute. Din dorinţa lui Neagoe Basarab, la construirea monumentului s-a folosit, pe lângă calcar de Albeşti, şi marmură adusă tocmai din arhipeleagul grecesc. Iar realizarea acestui lucru n-a fost tocmai simplă, mai cu seamă că Insulele se aflau sub control otoman, iar sultanul interzicea folosirea marmurei în biserici, tocmai pentru a nu permite lăcaşelor creştine să se se ridice la nivelul moscheelor.   
Plecam de la Curtea de Arges si ne oprim la cativa km mai sus, la Manastirea Corbii de Piatra. Mănăstirea este un ansamblu rupestru din secolul XIV, reînființat în anul 1512, în perioada domnitorului Neagoe Basarab. Biserica mănăstirii este săpată în stâncă (gresie). Lângă biserică, săpate tot în stâncă, se află trapeza mănăstirii, sala de mese a mănăstirii, un spațiu dăltuit la rându-i în stâncă, despre care tradiția afirmă că a fost folosit de Neagoe Basarab ca tribunal în aer liber, pentru a face judecăți publice.
 Mai apoi, ne indreptam catre Lacul Vidraru si vom avea timp liber pentru masa de pranz si plimbare pe lac.  Lacul de acumulare a fost creat în anul 1965 de Barajul Vidraru în județul Argeș, pe râul Argeș, pentru producția de energie electrică, irigații și prevenirea inundațiilor. De asemenea, lacul și instalațiile adiacente sunt folosite pentru recreere, turism și sporturi.
Situat între Munții Frunții și Masivul Ghițu, lacul adună apele râurilor Capra, Buda și ale câtorva afluenți direcți.La data de finalizare aceasta s-a situat, masurat la înălțime, aproximativ pe locul 8 în Europa și pe locul al 20-lea în lume.
Dupa vizita, revenim spre casa pe ruta Vidraru - Curtea de Arges - Bucuresti, unde vom ajunge seara,in functie de trafic.
 

TARIF Standard - 129 Lei/pers
Tarif seniori 55+/studenti - 109 Lei/pers
Tarif Early booking pana la 31.01.2021 - 109 Lei/pers


SERVICII INCLUSE
  • Transport cu autocar clasificat;
  • Vizitele mentionate in program (nu includ biletele de intrare);
  • Insotitor de grup din partea agentiei.

SERVICII NEINCLUSE
  • Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali/ tarife informative;
  • Masa de pranz;
  • Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 randuri de banchete) – 20 Lei/pers;
  • Alte taxe/servicii/cheltuieli personale.

Grup minim 40 pers.
ATENTIE: 
* In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* Tarifele pentru intrarile la obiectivele turistice sunt informative si se pot modifica;
* Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Condiţii de plata/anulare - Excursii de 1 zi, sezon 2021
» Avans 50% la înscriere, diferența cu 30 zile înainte de plecare; conditii standard de anulare – conform contract de colaborare/de comercializare a pachetelor de servicii turistice.
» Plata 100% la inscriere in cazul ofertelor speciale/early booking/tarif senior +55/student/tarif unic; penalizare 100% in caz de anulare.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Incepand cu data de 17.03.2020, pentru a proteja atat turistii cat si personalul agentiei noastre de riscul contaminarii cu virusul COVID-19, activitatea agentiei se desfasoara fara contactul fizic la sediul agentiei. Ne puteti contacta telefonic in intervalul 08:00 - 21:00

+40729156199 info@excursiide1zi.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!