Palate si Case Memoriale Bucuresti I Bucuresti, merita sa-l iubesti! Ep.3

99,00 RON 69,00 RON
Palatul Sutu - Muzeul Theodor Aman - Muzeul Nicolae Minovici - Muzeul Frederic Storck si Cecilia Cutescu-Storck - Muzeul Theodor Pallady
Alege Data De Plecare:
Disponibil
Transport gratuit
Limita stoc
- +
Adauga in cos
Cod Produs: HB031 Ai nevoie de ajutor? +40729156199
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Video (1)
  • Review-uri (0)

Bucuresti! Merita sa-l iubesti! EPISODUL 3

TUR COMPLET FULL DAY


PALATUL SUTU – MUZEUL THEODOR AMAN – MUZEUL NICOLAE MINOVICI – MUZEUL FREDERIC STORCK ȘI CECILIA CUȚESCU-STORCK – MUZEUL THEODOR PALLADY

Intalnire la ora 9:00 pentru Tur complet Bucuresti full day. Prima oprire o vom face la Palatul Sutu – Muzeul Municipiului Bucuresti.

Palatul Suţu este una dintre cele mai vechi reşedinţe aristocratice din Bucureşti şi unul dintre puţinele imobile care au rămas nemodificate de mai bine de 150 de ani. A fost construit de Costache Suţu după planurile arhitecţilor Conrad Schwink şi Johann Veit între anii 1833 și 1835. Interiorul palatului a fost proiectat în anul 1862 de Karl Storck, recunoscut sculptor şi artist decorator. A fost amenajată scara de acces la etaj, desfăcută monumental în două braţe, iar problema de perspectivă a fost deschisă prin montarea în peretele din faţă a unei oglinzi adusă de la Murano şi prinsă într-un frumos ancadrament. Deasupra oglinzii se află medalionul sculptat în lemn al Irinei Suţu, soţia proprietarului.

Turul continua cu o vizita interesanta pentru romani, in care vor intelege si vor cunoaste multe aspecte secrete ale artei: Muzeul Theodor Aman.

Muzeul Theodor Aman este una dintre cele mai frumoase reşedinţe particulare din Bucureşti, construită în anul 1868 după proiectele proprietarului, pictorul Theodor Aman. De asemenea, este una dintre puţinele reşedinţe care nu au suferit modificări în decursul timpului, fiind prima casă-atelier de artist din România.De la planurile casei şi decoraţia exterioară (realizată în colaborare cu sculptorul Karl Storck) la decoraţia interioară – pictura murală, vitraliile, decoraţia pictată pe tâmplărie, stucatura tavanelor, lambriurile atelierului şi mobilierul casei – toate sunt reflectarea viziunii lui Theodor Aman.Muzeul Theodor Aman a fost deschis în anul 1908 şi este unul dintre cele mai vechi muzee memoriale din România. El păstrează atmosfera vieţii private din perioada Belle Epoque alături de cea mai mare parte a lucrărilor pictorului Theodor Aman.

Continuam plimbarea in Bucuresti cu Muzeul Nicolae Minovici.

Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici a fost ridicat la marginea Bucureștiului în 1905 pentru a deveni o veritabilă vilă de odihnă a proprietarului, un important exponent al medicinei românești de la începutul secolului al XX-lea. Însă în 1906 destinația clădirii se schimbă radical și devine adăpost pentru o vastă colecție de artă etnografică românească și primul muzeu de profil din București, inițial denumit ,,Muzeul de Artă Națională Prof. Dr. Nicolae Minovici”. 

Urmeaza in vizita noastra Muzeul Frederic Storck si Cecilia Cutescu Stork.

Patrimoniul muzeului constituie donația făcută în octombrie 1951 de către Cecilia Cuțescu-Storck și de fiicele acesteia, Gabriela Florica Storck și Cecilia Frederica Storck-Botez, către Sfatul Popular al Capitalei. Casa, monument de arhitectură construit de cei doi artişti între anii 1911 și 1913, conservă creaţia unei întregi familii de artişti plastici.

Karl Storck (1826-1887) – sculptor, a fost primul profesor de sculptură la Şcoala de Belle-Arte înfiinţată de Theodor Aman. Este autorul primei sculpturi monumentale din Bucureşti, care se păstrează și astăzi – Spătarul Mihail Cantacuzino.

Carol Storck (1854-1926) – sculptor, fiul lui Karl Storck, este autorul a trei dintre alegoriile care decorează Palatul de Justiţie din Bucureşti şi a monumentului “Gen. Dr. Carol Davila”, aflat în faţa Facultăţii de Medicină din Bucureşti.

Frederic Storck (1872-1942) – sculptor, fiul lui Karl Storck, a fost profesor la Şcoala de Belle-Arte din Bucureşti.

Cecilia Cuțescu Storck (1879-1969) – pictor, soția sculptorului Frederic Storck, a fost prima femeie profesor într-o academie de arte, de stat, din Europa. A predat pictura şi artele decorative în Şcoala de Belle-Arte din Bucureşti.

Incheiam turul cu ultima vizita din program – Muzeul Theodor Pallady.

Muzeul Theodor Pallady adăposteşte colecţia soţilor Serafina şi Gheorghe Răut. Aceasta conține un nucleu substanțial de pânze semnate de Theodor Pallady şi peste 800 de desene şi gravuri din perioada sa pariziană. Ele au fost donate de soții Răut Statului român la sfârşitul anilor ‘60, împreună cu propria colecţie de artă – picturi de școală franceză, olandeză, engleză și spaniolă din secolele XVI-XIX, sculptură mică antică și renascentistă, textile, piese de mobilier, ceramică orientală şi alte obiecte de artă decorativă. Întregul ansamblu este reprezentativ pentru modul în care intelectualii români din perioada interbelică emulau preocupările colecționarilor de pretutindeni.

Clădirea în care funcționează muzeul, cunoscută și drept Casa Melik, construită în a doua jumătate a secolului XVIII, este una dintre cele mai vechi şi frumoase case negustorești din Bucureşti și singura deschisă publicului. Casa poartă numele celui mai important proprietar al ei, Iacob Melik, un susţinător al acţiunilor revoluţionare de la 1848 şi autor al lucrării L’Orient devant L’Occident. Lui i se datorează renovarea casei în a doua jumătate a secolului XIX și păstrarea unor elemente tradiționale cum ar fi cerdacul de la etaj, scara interioară din lemn și acoperişul cu streaşină lată.

 

Date disponibile: 15 NOIEMBRIE 2020 ; 20 MARTIE 2021


Tarif standard = 59 Euro / persoana

Tariful include: transport minibus/midiautocar/autocar, ghid de turism, prezentarea orasului in tur panoramic complet, vizitele din program: PALATUL SUTU – MUZEUL THEODOR AMAN – MUZEUL NICOLAE MINOVICI – MUZEUL FREDERIC STORCK ȘI CECILIA CUȚESCU-STORCK – MUZEUL THEODOR PALLADY 

Nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice: 

  • Palatul Sutu = 10 lei (se viziteaza fara ghid local)
  • Muzeul Theodor Aman = 12 lei (ghid local inclus limba romana)
  • Muzeul Nicolae Minovici = 11 lei (ghid local inclus limba romana)
  • Muzeul Frederic Storck si Cecilia Cutescu Stork = 12 lei (ghid local inclus limba romana)
  • Muzeul Theodor Pallady = 15 lei (ghid local inclus limba romana)

Tarif promotional = 70 Lei / persoana

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Incepand cu data de 17.03.2020, pentru a proteja atat turistii cat si personalul agentiei noastre de riscul contaminarii cu virusul COVID-19, activitatea agentiei se desfasoara fara contactul fizic la sediul agentiei. Ne puteti contacta telefonic in intervalul 08:00 - 21:00

+40729156199 info@excursiide1zi.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!